Plaatsing en verhuis machines
 
Dankzij de 3D technologie (Scan & CAD) die we in huis hebben kan perfect worden bepaald hoe complexe installaties dienen te worden gedemonteerd, getransporteerd en opnieuw gemonteerd te worden. Door de 3D technologie weten we al op voorhand hoe de nieuwe installatie er gaat uitzien en hoe deze gepositioneerd is in het gebouw of omgeving. Ontwerpfouten worden op deze manier vermeden. Plaatsen die moeilijk toegankelijk zijn voor onderhoud kunnen in de ontwerpfase al aangepakt worden en worden aangepast. 
 

Hergebruik van machines
 

Het behoeft weinig uitleg herbruikbare machines vaak worden vervangen omdat de visie en/of  doel van een bedrijf worden bijgestuurd en het kan gaan van eenvoudige transportbanden tot en met volledige sorteerlijnen. Machines die na een grondige keuring en eventuele revisie door EEC worden aangeboden kunnen ook steeds geplaatst worden. 
 
EEC gaat zich in de nabije toekomst opwerpen als kruispunt waar 2dehands machines kunnen worden aangeboden en aangekocht. Op vraag kan onze expertise worden aangewend om de staat van deze toestellen
na te gaan en eventueel te testen. 
 
Revisie
 

Dikwijls is het niet evident om een oude machine te vervangen door een nieuwe en moet er   worden overgegaan tot een revisie. In extreme gevallen kan een machine gewoon gereproduceerd worden. Het moet gezegd worden dat de kostprijs van een gedeeltelijke, volledige of zelfs een eenmalige reproductie moeilijk correct te becijferen valt. Een niet bindende budgetprijs en een herstelling op basis van regie is gebruikelijk.